Yağlı Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri
Yağlı Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri

Saç bakımı, bakım rutinimiz içinde en fazla öneme sahip bakım kategorilerinden birini oluşturur. Bazen saçlarımızın doğasında olumsuzluklar yaşarız. Yağlı saçlar bunlardan biridir.

Saç yağlanmasının psikolojik ve fizyolojik olarak farklı sebepleri bulunuyor. Bu nedenler sonucu kolayca etkilenen saç derisi yağlı saçların ortaya çıkmasına yol açıyor.

Aslında saçların yağlanması bir sorun değil normal bir durumdur. Saçın kendi kendine salgıladığı yağ, saç gelişimi ve uzaması için gereklidir fakat bu durum aşırıya kaçtığında bir sorun olarak ele alınmaya başlanır.

Kolayca yağlanan ya da bu yapıya sahip olan yağlı saçlar için saç bakım önerileri dikkate alınarak çözüme ulaşmak mümkün oluyor.

Saçlar Neden Yağlanır?

Saç derisinde her saç için köklerde yağ bezleri bulunuyor. Bu saç köklerinde bulunan yağ kesecikleri her gün düzenli olarak yağ üretimi yapıyor.

Bu yağa sebum adı veriliyor ve sebum sayesinde saç derisinin pH seviyesi korunarak dengeli ve sağlıklı bir saç derisine olanak sağlanmaya çalışılıyor.

Her saç derisinin kişiye özel farklılıkları olmasının yanında kullanılan ilaçların etkisi, ergenlik dönemi, hormonal etkiler, psikolojik ve diğer çevresel etmenlere bağlı olarak yağlı saçların oluşumu gözlenebiliyor.

Yağlı Saçlar İçin Nasıl Bir Bakım Uygulamak Gerekir?

Saçların yağlanmasını önlemek için uygulanabilecek birçok yöntem ve püf nokta bulunuyor.

Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Beslenme alışkanlıklarına dikkat ederek çok fazla yağlı besin tüketiminden kaçınıp yerine sebze ve meyve tercih etmek önlemlerden birincisini oluşturuyor.
  • Duş sonrası saçları fön makinesi ile kurutmak yerine doğal bir şekilde kurumaya bırakmak saçların yağlanmasını önlüyor.
  • Isıveren cihazlardan uzak durmak saç yağlanmasının önüne geçiyor.
  • Kişinin saç derisine uygun ve yan etkileri olmayan şampuan seçimi yapmak gerekiyor.
  • Saçları sık sık taramayıp saç derisindeki hareketi arttırarak yağ üretiminin önüne geçmek saç yağlanması için önemli bir noktayı oluşturuyor.
  • Sıcak suyla değil ılık su ile duş alarak yağ üretiminin engellenmesi gerekiyor.

Bu önerilere dikkat edilerek uygulandığında yağlı saçların kısa sürede oluşumunun önüne geçerek daha sağlıklı bir saç derisine sahip olunur. Ayrıca saçların doğal uzama süreci de desteklenmiş olur.

Yağlı Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri
Yağlı Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri

Yağlı Saçları Sık Sık Yıkamak Doğru Bir Uygulama Mıdır?

Yağlı saçlara sahip kişiler için saçları yıkama rutini büyük önem taşıyor. Kadınların saçları erkeklere göre daha az yağlanabiliyor.

Fakat böyle bir sorunla karşı karşıya olan herkes için saçları sık sık yıkamak yağlı saçları engellemek adına doğru bir uygulama olarak ele alınıyor.

Gün içinde kirlenen ve yağlanan saçların önüne geçmek için doğru bir şampuan seçimi ile saçların sık sık ılık suyla yıkanmasının saç derisi adına oldukça doğru olduğunu söyleyebiliriz.

Yağlı Saçlar Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

Ürün kullanımında yanlış seçimler yapıldığında saçlar bakımsız, kuru ve kepekli bir görünüme sahip olabiliyor.

Bu sorunlar bir araya geldiğinde saçın doğası güçsüzleşerek saç dökülmelerine yol açıyor. Aşırı yağlanan saçlarda da gözlenen saç dökülmesinin önüne geçmek için doğru şampuan seçimi yapmak çok önemli.

Ayrıca saç kremi kullanılıyorsa, saç kremini sadece saç uçlarına uygulamak saç dökülmelerinin önüne geçmek için başka bir püf noktayı oluşturuyor.

Saç dökülmesine karşı, evde kolayca uygulayabileceğiniz Saç Dökülmesi İçin Bitkisel Çözümler başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yağlı Saçlar Şekillendirilirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yıkama esnasından itibaren saç derisine uygulanan masajın ardından sıra saçları şekillendirmeye geldiğinde dikkat etmek gereken birkaç püf nokta var.

Saçları sık sık taramamak ve ısıtıcı kullanmamak saç şekillendirmede önem taşıyor. Saçları kendi halinde kullanarak doğal bir görünüme ve daha sağlıklı saç derilerine sahip olabilirsiniz.


Beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir