Son Zamanlarda, facebook’ta yer alan işletmeciler tarafından sıkça sorulan bir soru gündemde. Dolayısı ile bu konu bizim de ilgimizi çekti ve sizler için araştırdık.
Facebook Business Nedir ?
Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre, “Facebook Business” yani Türkçe adı ile Facebook İşletme Yöneticisi; “İş araçlarını, iş varlıklarını ve çalışanların bu varlıklara erişimini yönetmek için tek noktadan hizmet veren bir servistir.” İşletmeniz için açacağınız sayfa, tüm Facebook pazarlama ve reklamcılık faaliyetlerinizi yönetebileceğiniz yer olarak tanımlanır.
İşletme Sayfası Oluşturma
Bir işletme sayfası oluşturmak için kişisel bir hesaba ihtiyacınız var. Zaten Facebook’a kayıtlıysanız, önce giriş yapın, üst panelde Oluştur‘a tıklayın ve Sayfa‘yı seçin.
Sayfa Kategorisi Seçme
Ardından firma sayfasının açılacağı kategoriyi belirliyoruz. Bunu yapmak için önce sayfanın hangi amaçla oluşturulduğunu seçin. Bir şirket için şirket veya markayı seçin.
Sayfa Başlığı ve İletişim Bilgileri
Açılan pencerede sayfa adını ve kategorisini girin. İletişim bilgilerini şehir, adres, posta kodu ve telefon numarası olarak giriniz.
Facebook İşletme Sayfası Nasıl Kurulur?
Bir sayfayı ilk oluşturduğunuzda, Yardımcının ipuçları size yardımcı olacaktır.
Başlangıçta boş olarak açılır. Daha fazla çalışma için, bilgi ile doldurulması gerekir.
Sayfayı oluşturduktan sonra, Facebook sayfanızı otomatik olarak yayınlar.
Facebook Sayfası Tasarımı
Yaratıcı olmak istiyorsanız, ücretsiz sunulan programlar aracılığıyla şablonlar alabilir veya ücretli iş yapan tasarımcılarla iletişime geçebilirsiniz.
Profil Fotoğrafı Seçimi
Tüm yorumlarınıza ve gönderilerinize bir profil fotoğrafı eşlik eder. Yeni ziyaretçilerinizin ilgisini çekmek ve grubun kullanıcıları tarafından tanınmak için bunu iyi düşünmek gerekir.
Açıklama ve Web Sitesi Eklemek
Zorunlu doldurma, web adresini ve kısa bir açıklamayı içerir. Açıklama, ziyaretçinin sayfanızın ne olduğunu anlamasına yardımcı olacaktır.
Sayfa İstatistiklerini İzleme
Grupta neler olup bittiğini görmek için bir istatistikler düğmesi vardır. Siz veya ziyaretçileriniz tarafından gerçekleştirilen tüm eylemler burada bulunur.
Katılımcıları davet etmeden önce biraz farklı eğlence materyali ekleyin. Bunlar ziyaretçilerin ilgisini çekecek fotoğraflar, videolar ve çok daha fazlası olabilir.
Facebook Business Manager Rehberi
Facebook Business Manager’da soldaki menü ile başlayalım ve mevcut olan seçenekleri keşfedelim:
- Reklam Yöneticisi
- Katalog Yöneticisi
- Etkinlik Yöneticisi
- İlişkilendirme
- İşletme Ayarları
- Kitleler
- Hesap Kalitesi
- Fatura
- Marka Güvenliği
- İşletme Ayarları
- Resimler ve videolar
Tüm bunları tek bir menüden tek bir yerde yönetmek, onları farklı portallara yaymaktan çok daha kolaydır ve birden fazla sayfası olan ajanslar ve işletmeler, tüm sayfalarını veya müşterilerinin sayfalarını ve reklam hesaplarını zahmetsizce yönetmek için işletme yöneticisini kullanabilir.
Facebook Business Manager’ın Temelleri
Artık reklam hesaplarınız ve sayfanız olduğuna göre Facebook Business Manager’ın nasıl çalıştığını öğrenmelisiniz. Business Manager Panonuza giriş yapın ve ekranın sol üst köşesindeki menüyü arayın.
Bu aşamada mevcut düzinelerce seçenek karşısında bunalmış hissediyor olabilirsiniz, ancak tüm araçları aynı anda kullanmak zorunda değilsiniz çünkü bazılarını kullanmaya gerek yoktur. Hesabınızın üst kısmındaki arama çubuğunu kullanarak tüm mevcut araçlarınızı, reklam kampanyalarını, reklam kümelerini ve reklamları tek bir yerde bulabilirsiniz.
Bu menüden buradan hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz:
Yeni reklam kampanyaları oluşturabilir veya yönetebilirsiniz. Yeni uygulamaları düzenleyebilir ya da ekleyebilirsiniz. Yeni sayfa gönderileri oluşturabilirsiniz. Tüm verileriniz, analizleriniz ve dönüşüm bilgileriniz bir tık uzakta olacak. Ayrıca izleyicileri, pikselleri, ürün kataloglarını ve videoları bile yönetebilirsiniz.
Yeni Facebook Reklam Kitleleri Nasıl Oluşturulur?
Business Manager menüsünü açın ve Hedef Kitleler sekmesini bulun.
Burada üç yeni kitle oluşturmak arasında seçim yapabilirsiniz:
- Özel: Web sitenizi ziyaret ederek, Facebook sayfanızla etkileşime girerek ve daha fazlasını yaparak size veya işinize daha önce ilgi göstermiş kişilerle bağlantı kurabilirsiniz.
- Benzer: Belirlediğiniz kişilerin arkadaşlarına ulaşıp, firma ya da markanızı tanıtmak için yeni ziyaretçi sayısını artırmak için mükemmel bir yoldur.
- Kaydedildi: Bunlar, ilgi alanı dahil etme veya hariç tutma içeren özel bir demografik bilgi kombinasyonu oluşturarak bulduğunuz kişilerdir.
Yazının sonuna gelmişken, Facebook İçerik Stüdyosu Nasıl Kullanılır başlıklı yazımıza da göz atmanız, işletme ve bireysel facebook kullanıcıları için yararlı olacaktır.