Bembeyaz dişlere sahip olmak birçok insan için dış görünüşü tamamlayan önemli detaylardan biri olarak değerlendirilir. Rutin olarak diş bakımı yapılsa da bazen bunlar yeterli olmaz ve dişlerimiz doğal beyaz görüntüsünden zamanla uzaklaşabilir.
Diş sağlığında dikkat etmemiz gereken temel şey öncelikli olarak diş temizliğini doğru uygulamaktır. Ardından beslenme, yani tükettiğimiz gıdalarla da bu süreci destekleyebiliriz. Bu yazıda doğal diş beyazlatmak için neler yapılabileceğinden bahsedeceğiz.
Dişler Neden Zamanla Sarı Bir Görünüme Sahip Olur?
Dişlerin sararmasına neden olan değişik faktörler bulunuyor. Tükettiğimiz bazı yiyeceklerin dişin yüzeyinde plak oluşumuna sebebiyet verdiğini duymuşuzdur.
Kahve ve çay tüketiminin sık olması, düzenli diş temizliğinin yapılmaması ya da ağzı bakımının yanlış yapılması gibi birçok faktör sarı dişlerin ortaya çıkmasına sebebiyet olabilir.
Diş temizliğinin yanı sıra evde uygulayabileceğiniz doğal diş beyazlatma yöntemleri sayesinde de beyaz dişlere sahip olabilir ve bu renk değişimlerinin önüne geçebilirsiniz.
Doğal Yöntemler
Ağız ve diş sağlığı sorunlarının yaşanmaması için rutin olarak günde iki kez dişleri fırçalamak gerekiyor. Dişlerin beyaz görünümü birçok insan için önemli olduğu gibi bunu sağlayan çok farklı ürünler de mevcut.
Bu ürünlerin genelinde kimyasallar bulunmasından dolayı insanlar doğal diş beyazlatma yöntemleri konusunda neler yapabileceğini düşünüyor. Doğal olarak diş beyazlatmak için hangi ürünlerden yola çıkabilir?
Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;
- Karbonat ve limon kullanılabilir.
- Sirke kullanılarak beyazlık sağlanabilir.
- Sofra Tuzu dişleri beyazlatıcı etkiye sahiptir.
- Karbonat, adaçayı ve tarçının beyazlatıcı etkisinden faydalanılabilir.
- Çilek beyazlatıcı etkiye sahiptir.
- Muz kabuğunun dişleri beyazlatıcı etkisi bulunur.
- Defneyaprağını portakalla birlikte kullanarak dişler beyazlatılabilir.
- Nem yaprağının dişleri beyazlatıcı etkisi vardır.
Bu doğal ürünler ile dişlerde evde kolayca uygulanabilecek diş beyazlatma yöntemleri gerçekleştirebilir. Şimdi bunlardan birkaç tanesinin nasıl uygulandığına detaylı olarak değinelim.
Beyaz Diş Mucizesinde Karbonat Ve Limon Etkisi
Bu yöntemi birçok kez duymuşuzdur. Beyaz dişlere sahip olmak için bir karbonata ve bir limona ihtiyacımız var. Bir çay kaşığı yardımıyla karbonatı alarak içerisine birkaç damla limonu sıkıyoruz.
Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra diş fırçasına bu karışımı alarak dişlerimizi 2-3 dakika fırçalıyoruz. Asitli olduğu için bu diş beyazlatma yöntemini haftada 1-2 kez uygulamak doğru olur.
Çileğin Dişleri Beyazlatıcı Etkisi
Çileğin içerisinde bulunan malik asit sayesinden diş yüzeylerindeki plak oluşumunun önüne geçilebiliyor. Plak oluşumu dişlerdeki sarı görünüme sebebiyet verdiği için çilek kullanarak doğal olarak bunun etkisi azaltılabilir.
Çilek aynı zamanda lifli yapısıyla ağız içerisindeki bakteri oluşumu ve mikroorganizmalar ile de savaşır. Çileği ezip macun haline getirdikten sonra diş fırçasına alarak dişleri fırçalamak gerekiyor. Asit içeriği fazla olduğu için bu yöntemi de haftada 1-2 kez uygulamak doğru olur.
Ferahlatıcı ve Beyazlatıcı Etki: Adaçayı, Karbonat ve Tarçın Mucizesi
Adaçayı, karbonat ve tarçın bir araya gelerek diş beyazlatma işleminde farklı görevleri üstlenip başarılı bir sonuç ortaya koyuyor. Beyazlatıcı etkisiyle karbonat, ferahlık ve tazelik hissini vermesi yönüyle de adaçayı ve tarçın diş beyazlatmada etkili oluyor.
Ufalanmış adaçayını tarçın ve karbonat ile iyice harmanlayarak bu kuru haldeki karışımı ıslak diş fırçanıza alarak dişlerinizi fırçalamanız gerekiyor. Dişlerinize uyguladığınız bu yöntemi haftada 1-2 kez düzenli olarak yaparak doğal beyazlığa sahip olabilirsiniz.
Muz Kabuğu Dişleri Nasıl Beyazlatıyor?
Muz; potasyum, magnezyum ve manganez bakımından çok zengin olan bir meyve olmasından dolayı sağlık açısından oldukça faydalıdır. Diş sağlığında da beyazlatma etkisi olan muzun kabuğunu dişler fırçalandıktan sonra muz kabuğuyla iyice ovarak dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. 2 dakika bu işlemi devam ettirebilir ardından daha temiz ve beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.