Günümüzün en popüler vücut aksesuarlarından birisi olan dövmenin kalıcı olmayan ve kolaylıkla çıkartılabilen versiyonuna Geçici Dövme denilmektedir. Geçici dövme nedir? sorusunun en basit tanımı budur.
Normal dövmelere kıyasla kolayca çıkartılabilir olması ve vücutta ömür boyu kalıcı kalmaması sebebi ile dövmeye heves edenler ya da parti etkinlik gibi oluşumlarda vücudunu daha şık göstermek isteyenler tarafından genellikle geçici dövme tercih edilmektedir.
Geçici Dövme Nasıl Yapılır?
Artan popülerliği ve birçok kişinin merak etmesi nedeni ile son günlerde birçok kişi geçici dövme nasıl yapılır? konusunu araştırmaya başlamıştır. Geçici Dövmenin birçok farklı uygulama metodu bulunmaktadır,
Bunlar;
- Eyeliner geçici dövme,
- Kalıp yöntemiyle geçici dövme,
- Tattoo transfer kâğıdı ile geçici dövme,
- Sharpie kalem ile geçici dövme,
- Hint kınası ile geçici dövme.
Kısaca geçici dövme uygulama yöntemlerinden bahsetmemiz gerekir ise;
Eyeliner Geçici Dövme
Kişinin kendi el tasarımları ve yaratıcılığına dayalı bir uygulama çeşididir.
- Işık ve gölge tarzı detaylar bulunmayan çizimler aydınger kağıdına çizilir.
- Hazırlanan kâğıt, çizimin yapıldığı kısım denk gelecek şekilde dövmenin uygulanacağı bölgeye yerleştirilir.
- Daha sonra kâğıdın diğer tarafından bir resim kalemi yardımı ile şeklin üzerinden geçmeniz gerekmektedir.
- Bu sayede tasarımınız ya da deseniniz vücudunuza yansımış olacaktır.
Böylece günlük olarak alternatif dövme çeşitleri ile vücudunuza harika bir aksesuar katabilirsiniz.
Kalıp Yöntemiyle Geçici Dövme
Yapılışı en kolay olan geçici dövme türlerinden birisidir. Bu modelde eyeliner yöntemine göre daha dolgulu, içi dolu olacak tasarımlar tercih edebilirsiniz.
Tasarımınızın delikli olarak boş bir kâğıda çizilmesinden sonra kağıdı vücudunuza koyup boşlukları Artline70 kalemi ile boyayarak kalıptaki görseli kolaylıkla vücudunuza aktarabilirsiniz.
Tattoo Transfer Kâğıdı ile Geçici Dövme
Ülkemizde ve özellikle tatil bölgelerinden en çok kullanılan geçici dövme türüdür.
Bu türde tasarımınızı bilgisayardan aktarım yapabileceğiniz bir kâğıda çıktı alıp kâğıdı vücudunuza yapıştırdıktan sonra hafif ıslatmanız yeterlidir. Bu sayede modelin derinize aktarıldığını göreceksiniz.
Sharpie Kalem ile Geçici Dövme
Sharpie Kalem yöntemi yetenek gerektirdiği için bireysel kişilerce fazla uygulanmasa da oldukça basit geçici dövme uygulama türlerinden birisidir.
- Sharpie kalem yardımı ile karar verdiğiniz dövme tasarımını vücudunuzun istediğiniz bölgesine çiziyorsunuz,
- Çizim yapılan bölgeyi bebek pudrası ile ovalayarak biraz kurutuyorsunuz,
- Ardından ise bir saç spreyini bölgeye sıkıp dövmenin kalıcılık süresini arttırabilirsiniz.
Bu pratik yöntem ile hoş bir geçici dövmeye sahip olabilirsiniz.
Geçici Dövme Ne Kadar Süre Vücutta Kalır?
Geçici dövmenin vücutta kalma süresi kişiye göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Geçici dövme yapılırken, deri altına herhangi bir işlem yapılmadığı için kullanım süresi aslında biraz düşüktür. Ancak kişi istediği zaman dövmeyi koruyarak ya da dövmenin üzerinden rötuşlar yaparak vücutta kalma süresini uzatabilir.
Dövmeden sıkılmanız ya da artık beğenmemeniz durumunda ise; sıcak sabunlu su ya da oksijenli su yardımı ile vücuttan kolayca temizleyebilirsiniz.
Geçici dövme türlerinde kalıcılık süresi en uzun olan yöntem “hint kınası” yöntemidir. Yaklaşık 2-4 hafta arası kalıcılığı olan bu dövme türü ise zeytinyağı ve tuz karışımı ile vücuttan atılabilmektedir.
Geçici Dövme Sağlığa Zararlı Mı?
Herhangi bir alerjik durumunuz yok ise geçici dövmelerin sağlığa bir zararı yoktur. Ancak kullanılan boya malzemesinin kalitesi, vücutta oluşabilecek tahrişlerin önüne geçmektedir.
Geçici dövmelerde kullanılan mürekkep ya da boya, zaman zaman alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
Eğer ki hassas bir deri yapınız var ise uygulamadan önce vücudunuzun küçük bir bölümünde mürekkebi test edip uygulamayı o şekilde yapabilirsiniz.
Ayrıca geçici dövmeler, vücutta derinin üstüne yapıldığı için derinin doğrudan güneş ışığı almasını engeller. Bu da vücudun belirli bir bölgesinin kuru olmasına neden olur.
Bunun çözümü ise dövmenin uygulandığı bölgeyi güneşten korumak ya da bölgeyi sürekli nemli tutmaktır.
Geçici Dövmenin Avantajları Nelerdir?
Geçici dövmenin en büyük avantajı normal dövme yerine belirli bir süre vücutta kalmaması sebebi ile vücutta farklı zamanlarda farklı desenler kullanılabilme imkânı sağlamasıdır. Bu sayede belirli bir sürede dövmeden sıkılma durumunuzda farklı bir modele geçebilirsiniz.
Bir diğer büyük avantajı ise geçici olması sebebi ile dövmenin vücudunuza yakışıp yakışmadığını deneyebilir, beğenmediğinizi temizleyip farklı bir modele geçiş yapabilirsiniz.
Ayrıca cildiniz zarar görmeyeceği için rahatlıkla uygulayabilir vücudunuzda bulunan yara ve iz gibi görüntüleri geçici dövme ile kapatabilirsiniz.
Ve son olarak bizce en büyük avantajı normal dövme yapılırken yaşanan iğne darbesi acısını hissetmeden dövme sahibi olabilirsiniz. Geçici dövme nedir? geçici dövme nasıl yapılır? sorusu bu şekilde açıklanmaktadır.