Kim dolgun dudaklara sahip olmak istemez ki? Özellikle sağlık koşullarınız ve bütçeniz böyle bir uygulamaya müsaitse elbette hayır demezsiniz.
Estetik kaygıların ayyuka vardığı günümüzde gün geçmiyor ki yeni estetik uygulamaları gelişmesin. Brezilya kalçasından, baklama karın kasına, meme büyütmeden, göz kapağı kaldırmaya kadar olan estetik uygulama listesi gün geçtikçe kabarıyor.
Bu yazımızda dudak dolgusu nasıl yapılır? sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Ancak öncesinde yazımıza bu estetik uygulamanın ne olduğunu açıklayarak başlamak istiyoruz.
Dudak Dolgusu Nedir?
Dudak dolgusu nasıl yapılır? diye araştırıyorsanız, öncelikle bu estetik operasyon hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Böylelikle uygulama tekniği ve uzman seçiminde daha bilinçli bir karar verebilirsiniz.
Dudak dolgusu, dudakların mevcut formunu değiştirmek, hacim kazandırmak ve daha canlı göstermek için yapılan bir dolgu işlemidir. Birçok farklı dolgu maddesi ile yapılırken, isteğe göre kalınlığı da değişir.
Üstelik günümüz teknolojilerinde kısa sürede, ağrısız ve acısız bir şekilde yapılmaktadır. Ve etkilerini 1-2 gün içerinde görmek mümkündür. Ve 1 yıl kadar da kalıcıdır.
Plastik cerrah, dermatolog ve kozmetik yüz cerrahları tarafından yapılan bu uygulama sonrası ise istediğiniz dudak formuna kavuşabilirsiniz.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudak dolgusu nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız kısaca; çok küçük ve ince iğneler ile dudağa dolgu maddesi enjekte edildiğini söylemek mümkündür.
İşlem öncesi ilk görüşmede kişinin istediği dudak şekline göre, yapılması gereken dolgu işlemi ve maddesi belirlenir. Dolgu maddesi olarak ise tercihe göre hyalüronik asit, kolajen ve silikon kullanılır.
Belirlenen günde önce lokal anestezi yapılır. Ardından dudağın kenar kısımlarından küçük iğneler ile dolgu maddesi enjekte edilir.
Hedeflenen dudak formu yakalandığında ise işlem tamamlanmış demektir.
Dudak Dolgusu Kimlere Yapılabilir?
Bu estetik uygulama özellikle, dudak formundan hoşnut olmayan tarafından tercih edilir. Yaygın olarak kadınlara uygulanırken, istendiğinde erkeklere de yapılabilir.
Yaşa bağlı gelişen dudak çevresi kırışıklarından kurtulmak isteyenler içinde kurtarıcı bir uygulamadır. İşlem sonrası dudak çevresi kırışıklık düzelirken, dudaklar daha genç bir görünüm kazanır.
Ancak bu işlemi yaptırmak isteyen kişilerin bazı sağlık kriterlerine de sahip olması gerekir.
Mesela kan hastalıkları, lupus, diyabet, aktif oral uçuk gibi hastalıkları olanlar tarafından yaptırılması önerilmez. Çünkü bazı komplikasyonların gelişme riski yüksektir.
Ayrıca dolgu işlemi yaptıracakların hamilelik ve emzirme gibi koşulları varsa, bu dönemler geçtikten sonra yaptırmalıdır.
Dudak Dolgusu Faydaları Nelerdir?
Bu estetik uygulamanın en büyük faydası dolgun ve hacimli dudaklara sahip olmanızdır. İnce dudaklar dolgunlaşırken, aynı zamanda istenen formu kazanır.
Ayrıca yaşlanmayla birlikte görülen dudak çevresi kırışıkları düzelir. Ve formu kaybolan dudak hatları dolgunlaşır.
Dudak Dolgusu Yan Etkileri ve Zararları Nelerdir?
Genelde bu estetik işlemin genelde yan etki gösterme riski düşüktür. Ancak her tedavi ve estetik uygulamada olduğu gibi düşükte olsa risk vardır.
Bu işlem sonrası en sık görülen yan etkiler ise 1-2 gün dudakta şişkinliktir. Bunun yanında nadiren de olsa dudakta sertlik, morarma ve iltihabi reaksiyon görülebilir. Ancak bu şikayetler genelde 1-2 günde geçer.
Dudak Dolgusu Operasyonu Ne Kadar Sürer?
Operasyon öncesi ortalama 20 dakika kadar anestezi kreminin dudakla kalması gerekir. Hızlı ve pratik bir prosedür olan dudak dolgu işlemi ise yaklaşık 15-20 dakika sürer. Yani anestezi dahil 40-45 dakika sürer.
Kesi ve delme gibi bir işlem içermediği için operasyon sonrası hastanede yatılması gerekmez. Ancak dolgu maddesinin yan etki riskine karşı kişinin 1 saat civarı gözlem altında kalmasında yarar vardır.
Sonrasında ise günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir.
Dudak Dolgusu Kaç Yıl Kalıcıdır?
Dudak dolgusu nasıl yapılır? diye araştırıyorsanız, kalıcılık süresini de merak ediyor olmalısınız. Dudağa daha estetik bir görünüm kazandıran dolgu işleminin ömrü, yaklaşık bir yıldır. Ancak kalıcılık süresini belirleyen farklı kriterler vardır.
Kalıcılık süresi dolgu maddesinin kalitesi, miktarı, hastanın yaşı ve dudak şekline bağlı olarak azalabilir. Bunu yanında kişinin yaşam şekli ve çevre şartları ile de kalıcılık değişebilir.
Dudak Dolgusu Fiyatları Nedir?
Estetik işlemlerde fiyatlar birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Bu faktörler; uzman tecrübesi ve lokasyon, yapılacak işlem, kullanılacak malzeme türü ve dolgunun kalınlığı vb. gibidir.
Dudak dolgusu fiyat 2024 ortalama 5.000-9.000 TL arasında olduğunu söylemek mümkündür.
0,5 ml dolgu yapılan işlem 3.000-5.000 TL, 1 ml dolgu yapılan işlem ise 3.000-6.000 TL arasındadır.
Dudak dolgusu nasıl yapılır? başlıklı bu içeriğimize son verirken, bu operasyonun sadece dudak büyütme amacıyla yapılmadığını bilmenizi isteriz. Çünkü dudaklara aynı zamanda daha canlı, nemli ve daha simetrik bir görünüm verir.
Bunun yanında bu dolgu işlemini yaptırmak istiyorsanız birden kalın bir dolgu yaptırmak yerine, aşamalı olarak dolgu ekletmenin en doğal görünümü sağladığını bilmelisiniz.