İmplant nedir, İmplant nasıl yapılır? araştırması yapanlar, dental implant ya da implant ile karşılaşırlar.
Çene kemiklerinin içerisine yerleştirilen ve dişin parçasıymış gibi olan titanyum, implant tedavisini ortaya çıkarır. 2000’li yıllardan beridir insanlar implant tedavisine ilgi gösterir. İmplant sayesinde daha estetik dişlere sahip olunabilir.
İmplant Nedir?
Metal implant vidasının, hasar gören ya da eksik olan dişlerin yerine gerçek dişmiş gibi takılması işlemine implant denir.
Bu dişler, suni gibi olsa da, gerçeğe çok yakın olan uygulamalardır. Dolayısıyla çok fazla kişi de implant tedavisini tercih eder.
İmplant Hangi Durumlarda Yapılabilir?
İmplant tedavisini bilmeyenler implant nasıl yapılır? incelemesi yapsalar da uygulamaya çok ön yargılı yaklaşabilirler. Bazı kişiler için, implant tedavisi kaçınılmaz bir uygulamadır.
İmplant yapılmasına ihtiyaç duyulan durumlardan bazıları şunlardır;
- Bir ya da daha fazla eksik diş varsa
- Büyümesi tamamlanmayan bir çene kemiği varsa
- Takma diş tercih edilmiyorsa
- Konuşma geliştirilmek isteniyorsa
- Kemik gelişimi açısından olumsuz hastalıklar yoksa implant tedavisi tercih edilebilir.
Uygulamanın çok iyi bir yerde yapılmasına dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde bu uygulama başarılı bir şekilde sonuçlanmayabilir.
Bunun için önceden incelenmesi, varsa yaptıranların kullanıcı yorumlarına başvurulmalıdır.
İmplant yaptıranlar bazı yan etkiler yaşayabilirler. Fakat bu yan etkilerin gelip geçici olduğu unutulmamalıdır. Daha farklı durumlarda mutlaka doktordan yardım alınması gerekir.
Aşamalarıyla İmplant Nasıl Yapılır?
Anestezi uygulanarak yapılan implant tedavisi, aşamalardan oluşur. Bu aşamalara göre hareket edildiği zaman implant başarılı olarak sonuçlanabilir.
İmplant tedavisinin aşamaları çoğunlukla şu şekildedir;
- Hasarlı diş çıkarılır,
- Gerekirse çene kemiği hazırlanır,
- Diş implantı yerleştirilir,
- Kemik büyümesi ve düzeltilmesi yapılır,
- Köprü yerleştirilir,
- Yapay diş yerleştirilir. Bu şekilde implant uygulamasının aşamaları tamamlanmış olur.
Aşamalardan herhangi biri atlanırsa implant başarılı sonuçlanmayabilir. Mesleğinde başarılı olan diş hekimleri yapmış oldukları implantları başarılı bir şekilde tamamlayabilir.
İmplant Ne Kadar Sürede Yaptırılır?
İmplant tedavisini tercih eden insan sayısı giderek artmaya devam eder. İmplantın başarılı bir şekilde yapılabilmesi için, çoğunlukla 1 hafta yeterli olur. Kendi eriyebilen teknoloji sayesinde bu süre bir gün ile de sınırlandırılabilir.
Kendi eriyebilen dikiş varsa, geçici protez takılmasına gerek yoktur. Bu da yapılacak olan sürenin azalmasına neden olur. İlk aşama olan implant tedavisi tamamlandıktan sonra, ikinci aşama devreye girer. Bu da implantın kaynama süresidir.
Bu süre genellikle 3 ya da 6 ay kadar sürebilir. Bir sonraki işlemde ise, implant üzerine gelecek olan porselenler yapılır. Cerrahi bir işlem olan implant sırasında, lokal anestezi kullanılır.
Bu da tedavi uygulanan kişinin acı hissetmesini engeller. Tek implantın yapım süresi oldukça kısadır. Çoğunlukla 10 yada 15 dakika sonunda uygulama tamamlanır.
İmplant Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
İmplant yaptıranların bu tedaviden memnun kalabilmesi için, bazı durumlara dikkat etmesi gerekir.
Bu durumlar şu şekilde sıralanabilir;
- Kullanılacak olan malzemelerin kaliteli olması gerekir.
- Uygulama yapan kişilerin bu konuda uzman olması gerekir.
- Tedavinin yapıldığı ortamın sterilizasyon kurallarına uyum sağlaması gerekir.
- Uygulama yapılacak alanın önceden uyuşturulması gerekir.
Bu şekilde implant daha iyi bir şekilde sonuçlanır. İmplant yapan yerlerin sayısı giderek artmaya devam eder. Fakat her yapan yer başarılı bir implant yapamayabilir.
Bunun için internet sitesi varsa ya da o kişi, başkalarına uygulama yapmışsa bu kişiler referans olarak değerlendirilebilir. Bu şekilde tedavi ve tedavi süreci daha kaliteli işler.
Genel olarak İmplant Nasıl Yapılır? sorusu bu şekilde cevaplanmaktadır.