Rüya kişiden kişiden farklılık gösteren, insanların günlük yaşamlarından, bilinçaltlarından ve daha önceki deneyimlerinden etkilenen ancak gelecek hakkında da bize zaman zaman ipuçları verebilen diğer aleme ait simgeler topluluğudur.
Doğru insanlar tarafından yorumlandığında ancak yol gösterici olabilmektedir. Peki Rüya Tabiri Nasıl Yapılır ?
Rüya Tabiri yapacak kişi, rüyayı gören kişiyi yakından tanıyan yahut yakın elinde onu tanımasına vesile olacak bilgiler bulunduran ve bu anlamda kendini geliştirmiş yahut eğitim almış kişidir.
Bu arada Rüya yorumcusuna rüya analisti denir. Kişi en doğru kendi rüyasını yorumlayabilir.
Rüya Tabiri Nasıl Yapılır ?
Rüya tabiri yapılırken bazı önemli noktalara önem vermek gerekir. Bu sayede bir rüyayı yorumlarken daha doğru ve net açıklamalar yapmak mümkündür.
Rüyanın Rahmani Rüya Olması:
Rahmani olmayan rüyalar pek çok dış etkenden etkilenebileceği için yorumlanması çok doğru bulunmaz. Çünkü soğuk bir yerde uyuyan kişi rüyasında kar yağdığını görebilir, yahut çok susamış birisi dereler, şelaleler görebilir.
Yani tamamen içinde bulunduğun şartlara bağlı olarak gelişmiş bir rüya olma olasılığı fazladır. Bu sebeple yorumlanması gereken rüyanın rahmani rüya olması önemlidir.
Ancak rahmani rüyalarda Rüya Tabiri Nasıl Yapılır diye sorarsanız, rahmani rüyalar gelecek hakkında bize bilgi verebilir ve uyarıcı rüya olabilir. Peki görülen rüyanın rahmani rüya olduğunu nasıl anlarız diye soracak olursanız, şöyle söyleyebiliriz.
Rahmani rüyalar nettir. Yıllar sonra bile rüyayı dün görmüş gibi hatırlamanız olasıdır. Rahmani rüyaların verdiği his, duygu çok nettir.
Ve kadim kitaplarda rahmani rüyalarda gölge olmadığı ve koku bulunmadığı geçer. Rüyanız tüm bu içerikleri barındırıyorsa rahmani rüya olması yani uyarıcı rüya olma olasılığı kuvvetlidir.
Rüyadaki His:
Rüyadaki his, duygu yoğunluğu rüyanın yorumlanması için ciddi ipucudur. Rüya esnasında ve sonrasında ki hislerinizi dikkate alınız.
Korktunuz mu, üzgün müydünüz, ağladınız mı, içiniz mi ferahladı, mutlu muydunuz? Bunların hepsini bir yere not alın. Hatta mümkünse bir defter tutun. Rüya defteriniz olsun.
Semboller:
Rüyadaki semboller rüya yorumunun temel taşlarındandır. Lakin unutmamak gerektir ki, semboller de kişiden kişiye farklılık gösterir.
Yani benim rüyamda gördüğüm kırmızı ayakkabı bana göre aşkı çağrıştırırken, size göre çocukluğunuzla alakalı bir travmayı simgeleyebilir. Bu yüzden rüya görür görmez rüyanızı olur olmaz herkese anlatıp da yorumlanmasını beklemeyin.
Rüya yorumu tamamen kişiye özeldir. Ve internetteki kaynaklar çoğu zaman yanıltıcı olabilir. En doğru Rüya Tabiri Nasıl Yapılır, yazımızda açıklamaya devam ediyoruz.
Rüya defterinize düzenli olarak yazdığınız rüyalar neticesinde zamanla kendi simgelerinizi öğrenirsiniz. Ve yorumlamanız çok daha kısa sürer. Üstelik kendi simgelerinizin farkına vardığınız için doğruluğundan emin olursunuz.
Sembollerin Sıralamaları:
Semboller evet önemlidir. Ancak sembollerin sıralamaları da en az semboller kadar önemlidir. Yusuf Peygamber’in rüyasını hatırlayın lütfen. Yedi cılız inek ve yedi semiz inek.
Sıralamaya dikkat edelim. Ve yorumlanmasına da. Rüyalarınızı yorumlarken sıralamaya dikkat edin.
Kabus Görmek:
Kabus yahut korkunç rüyalar gördüğünüzde lütfen rüyalarınızı dillendirmeyiniz. Çünkü rüyalar henüz gerçeğe dönüşmemiş ancak gerçekleşme ihtimali olan olaylar zinciridir. Ve nasıl yorumlarsanız öyle olurlar.
Bu sebeple kabus gibi sizi rahatsız eden bir rüya gördüğünüz vakit mümkünse bir sadaka verin ve rüyanızı kimseye anlatmadan devam edin. Yahut eskilerin de dediği gibi rüyanızı açıp akan bir suya anlatın.
Çünkü suyun hafızası vardır. Anlattıklarınızı suyun hafızaya alıp götürüp gideceğine inanın. Ama gerçekten inanın.
Rüya Yorumunun İçten Kabulü:
Diyelim rüyanızı bir arkadaşınıza anlattınız, ve o hiç de sizin içinize sinen bir yorumda bulunmadı. Bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Kendi kendinize ben bu yorumu iptal ettim, bu benim rüyamın yorumu değil, kabul etmiyorum demeniz yeterli. Rüyanın yorumu içinize sinmeli. Bunu ruhen kabul etmeli ve inanmalısınız.
Rüya yorumunda dikkat edilmesi gereken hususları kısaca sıraladık. Peki ama rüyayı kısaca tanımlamak gerekirse ne demeliyiz?
Rüya kendi gerçekliğine ölmeden önce uyanmaktır. Dünyada ölümsüz boyutunuzu keşfetmenizdir.
İnsan, dünya tarlasına düşen sonsuzluk bilincidir. Bu bilinçte sonsuz ve ilahî olanın tüm bilgisi saklıdır. Rüyada iken rüyada olduğunu anlamak müthiş bir deneyimdir.
Lucid rüya da denen bu rüya şekli farkındalığın tavan yaptığı muazzam bir olaydır. Bir başka yazımızda da lucid rüyaya değinmek dileğiyle…